fbpx

Effektiv annonsering via Google Ads

Kontakta oss

Sälj mer av era produkter och tjänster via sökordsannonsering i sökmotorer som Google och Bing.

Varför annonsera via Google Ads (SEM)

Det görs över 50 miljoner sökningar på Google i Sverige varje dag. Att annonsera för potentiella köpare som aktivt söker efter er produkt blir därför väldigt effektfullt. Detta blir särskilt viktigt om ni har en sämre organiskt sökbarhet. Ni betalar endast när någon klickar på er annons vilket gör upplägget i mångt och mycket till en effektiv kanal.

Dessutom hjälper SEM till med att driva trafik vilket kan ha en positiv effekt för er optimering vilket i sin tur kan påverka er ranking. Vi rekommenderar dock inte att enbart förlita sig på SEM. Läs mer om SEO och dess effekter här.

Hur arbetar Leads med SEM

Vid uppstart sätter sig kund och specialist och går igenom målet med kampanjerna, en budget fastställs samt uppsättning av konverteringar och rapportering. Därefter ser vi på Leads till att om det inte finns ett befintligt konto att starta upp ett nytt Google Ads-konto och implementera det som tekniker och ni som kund gått igenom.

Om ni som kund har ett befintligt konto kommer ansvarig SEM-Specialist gå igenom detta och renovera det, i form av att gå igenom tidigare kampanjer, uppsättning av konverteringar m.m och städa upp det som är irrelevant för de avsatta målen.

När samtliga kampanjer och annonser är ingång kommer vi att ha kontinuerlig uppföljning samt optimering för att se till att era annonser presterar på bästa möjliga sätt.

En veckorapport med data från föregående vecka skickas ut varje måndag morgon med resultatet av era annonskampanjer från de senaste sju dagarna. Vi följer även upp med avstämningsmöten mer er där vi delar med oss av våra insikter samt planer för framtiden.

Fördelar med att ta hjälp av en SEM-Specialist

Vi är med och hjälper er direkt från start! Har ni inte redan ett befintligt annonskonto ser vi till att ordna ett åt er. Oavsett om ni är ett stort företaget eller ett mindre lokalt är Google Ads ett nödvändigt verktyg för er marknadsföring. Med vår expertis i Google-annonsering ser vi till att skapa nya affärer, stärka ert varumärke och tillsammans med era övriga marknadsinsatser utgöra en grund för er leadgenerering. 

För att summera, här är fördelarna varför ni ska anlita en SEM Specialist för er sökmotorsmarknadsföring:

  • Utbildad och certifierad specialist inom sökmotorsmarknadsföring
  • Kontinuerlig uppföljning och optimering så du kan lägga fokus på det som betyder
  • En kontaktperson för hela projektet
  • Löpande rapportering och avstämningar

 

Hur många fler leads vill ni ha?